Telefoanele mobile nu prezinta riscuri pe termen scurt pentru sanatatea tinerilor.

0
413

Frecventele emise de telefoanele mobile nu au efecte pe termen scurt asupra sanatatii tinerilor, potrivit unui studiu al universitatii din Munchen, publicat in Federal Office for Radiation Protection (BFS).
telefoane mobile
Cercetatorii Universitatii Ludwig-Maxilian au demonstrat ca, pe o perioada de 24 de ore, nu poate fi stabilita nicio legatura directa intre expunerea la frecventele telefoanelor mobile si problemele de sanatate din categoria durerilor de cap, ametelilor, migrenelor, oboselilor cronice, tulburarilor somnului sau a angoaselor.

Un numar de 3.000 de copii cu varstele cuprinse intre 8 si 12 ani si adolescenti cu varstele intre 13 si 17 ani au fost examinati in timpul acestei cercetari, aceasta reprezentand primul studiu care analizeaza efectele acestor frecvente pe durata unei singure zile.

BFS avertizeaza, totusi, asupra riscurilor potentiale care exista pe termen lung si sunt asociate cu emisiile acestor frecvente.

„Nu stim nici acum care sunt efectele pe termen lung ale campurilor electromagnetice ale telefoanelor mobile asupra copiilor si tinerilor”, explica BFS.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.