Televizoarele cu plasma vor fi interzise in UE

0
561

Televizoarele cu plasma vor deveni urmatoarele victime ale luptei contra schimbarilor climaterice.
tv cu plasma
Mari consumatoare de energie, este de asteptat ca acestea sa fie interzise, conform unei noi legislatii ce este pregatita de UE pentru aceasta primavara, scrie Daily Mail.

Ecranele cu plasma au fost numite 4×4 ale caselor din cauza consumului lor de energie, de pana la patru ori mai mare decat al unui televizor normal. Acestea vor fi eliminate treptat, urmand exemplul traditionalului bec incandescent de 100W. Mutarea face parte dintr-un plan concentrat de reducere a consumului electric in case eliminand pe rand aparatele mari consumatoare, pentru a le inlocui cu alternative mai eficiente.

Familiile au acum de trei ori mai multe aparate electrice decat acum o generatie si cantitatea de energie consumata a crescut de peste doua ori.

Totusi, ecranele plate LCD, ce devin si ele din ce in ce mai populare, sunt mult mai eficiente energetic decat plasmele, un TV de 42 de inch consumand chiar mai putin decat un televizor clasic mult mai mic.

Noile regelementari vor duce la eliminarea treptata celor mai ineficiente energetic plasme-probabil cele mai mari dintre ele. Masura este posibil sa nu afecteze toate produsele in masa-restul vor purta etichete pentru a se distinge intre cele mai bune si cele mai ineficiente din acest punct de vedere.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.