Incalzirea climatica este mai grava decat s-a estimat, iar temperatura medie anuala ar putea creste cu 7 grade in anul 2100, potrivit unui studiu care cuprinde opiniile a 24 de climatologi ce sustin nevoia de actiuni rapide si eficiente cu putin timp inainte de summitul de la Copenhaga, anunta AFP.ursi polari

Institutul de cercetare a efectelor asupra climei de la Potsdam, Germania, a publicat marti un document de 64 pagini, ce sintetizeaza lucrarile stiintifice asupra schimbarilor climatice aparute in cel de-al patrulea raport al Grupului interguvernamental de experti asupra climatului (Giec, 2007), urmat de un apel la actiune.

“Temperatura medie a aerului ar urma sa urce cu valori cuprinse intre 2 si 7 grade in 2100 fata de perioada preindustriala”, sustin autorii.

Cresterea cu 40% a emisiilor de CO2 intre 1990 si 2008 face mai dificil de atins obiectivul stabilit in iulie de mai multi conducatori ai tarilor dezvoltate si emergente de a limita incalzirea globala la 2 grade.

“Fiecare an de intarziere in luarea de masuri creste posibilitatea ca incalzirea sa depaseasca 2 grade Celsius”, se mai arata in raport.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here