Templu Hindu, exemplu de energie sustenabila

Spiritualitatea se pare ca incepe sa urmeze un curs verde. Cea mai mare bucatarie verde din lume a fost instalata in ,,Brahma Kumaris World Spiritual University si Academy for a Better World“.  Acum,  un centru cultural si religios Hindu din California a facut cativa pasi importanti in directia sustenabilitatii incluzand utilizarea energiei solare, reducand  consumulu energetic si plantand copaci. Momentan in constructie, acest punct de intalnire religioasa, este construit ca un loc al dragostei, pacii si armoniei, iar protectia mediului este parte a acestei viziuni.

BAPS Shri Swaminarayan Mandir and Cultural Center este prevazut a fi inaugurat in aceasta vara sub egida organizatiei BAPS.

BAPS este o organizatie socio-spirituala Hindu foarte  raspandita cu 3300 centre si 55000 voluntari in intreaga lume. Organizatia incearca sa evidentieze  competitiile  si problemele sociale, spirituale si culturale cu care se confrunta lumea. Acest centru este planificat a stabili un alt exemplu extraordinar al sustenabilitatii unei grupari religioase.

Templul si centrul cultural va avea instalat un sistem ,,grid-tied” de energie solara de 60kw. Sistemul va genera mai multa putere decat necesarul templului si extra energia generata va fi distribuita. Se estimeaza ca panourile solare vor reduce 1.556 tone  de emisii CO2, echivalentul plantarii a 62.244 copaci de-a lungul unei perioade de 25 ani.

De asemenea, centrul a facut demersuri pentru a reduce consuml de electricitate prin instalarea tuburilor de iluminare solara. Acest lucru elimina utilizarea de-a lungul zilei a becurilor, scazand drastic consumul de energie. Aceasta dubla strategie de generare a energiei electrice si reducerea utilizarii are potentialul de-a reduce semnificativ emisiile de carbon ale templului. Centrul va planta aproximativ 400 specii de copaci pentru a imbunatati calitatea aerului in zona. Ca un preludiu la acest fapt, organizatia a participat acest an la o actiune de plantare de Ziua Pamantului.

Intregul centru va fi construit pe 20 acri, N-E de autostrada 71, intre Monte Vista si Central Avenue. Templul va acoperi aproximativ 10.000 metri patrati, iar centrul cultural 33.781 metri patrati. Elementele principale ale centrului cultural sunt salile de clasa, laboratoarele,  sala de gimnastica, sala de mese, bucataria, restaurantul, gradinile si zonele de locuit. Centrul urmareste promovarea armoniei culturale si religioase, si nutreste catre o puternica societate morala, spirituala si sociala.

sursa : inhabitat.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente