Teorie sau practica? Noul ministru al Mediului pune pe lista prioritatilor protejarea padurilor

Apelul Federaţiei Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România Nostra Silva: opriţi până pe 18.12.2014 proiectul lui Buican
Teorie sau practica? Noul ministru al Mediului pune pe lista prioritatilor protejarea padurilor
Teorie sau practica? Noul ministru al Mediului pune pe lista prioritatilor protejarea padurilor

Ministrul nominalizat al Mediului, Gratiela Gavrilescu a declarat la audierile din comisiile parlamentare ca protejarea padurilor va fi o prioritate a mandatului sau, ministerul urmand sa actioneze pentru diminuarea drastica a taierilor ilegale concomitent cu actiunile de impadurire masiva, scrie Mediafax.

pub Incepe anul nou cu dreptul! Investeste in cariera ta, Provident te sustine cu imprumutul potrivit.
„Padurile sa fie cat mai multe si pe suprafete cat mai mari. Aceasta este un principiu care va sta la baza mandatului meu”, a spus Gavrilescu.Ea a spus ca sursele de finantare pentru impaduriri ar putea fi luate de la Agerntia Nationala de Mediu din veniturile din taxa de mediu, care ar trebui sa fie folosite mai mult pentru paduri si mai putin pentru apa si canal.

Gavrilescu a precizat si ca trebuie accesate in perioada 2014-2020, 100 de milioane de euro din fondurile europene pentru impaduriri. Ea a mai spus ca trebuie facuta o identificare exacta si introduse in regim silvic 400.000 de hectare de padure neadministrate, aflate in proprietatea unor persoane fizice si ca va propune, in cadrul ministerului la Departamentul de paduri, un serviciu de integritate, ceea ce va duce la un control mai riguros si la indepartarea coruptiei.

Gavrilescu a mai aratat ca in privinta Codului Silvic acesta trebuie sa fie coroborat cu Codul Penal, adaugand ca acest cod trebuie adoptat cat mai repede. Ea s-a mai pronuntat si pentru preluarea de Romsilva a hergheliilor de cai de rasa, astfel urmand sa se pastreze un patrimoniu care acum se afla intr-o situatie dificila.

Candidatul pentru functia de ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a primit avizul cu 17 voturi pentru, 7 impotriva si doua abtineri din partea Comisiilor pentru Mediu ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *