Terra este alergica la CO2

Terra este alergica la CO2

Acum aproximativ 12 milioane de ani in urma, Terra nu era sensibila la variatiile de dioxid de carbon. Acum insa, la fel cum oamenii incep sa dezvolte alergii pe masura ce imbatranesc, clima planetei noastre a inceput sa fie influentata de nivelul tot mai ridicat de CO2 din atmosfera, au stabilit cercetatorii de la Universitatea California din Santa Cruz.

Pana acum, toate teoriile legate de clima au avut la baza legatura directa dintre nivelul de CO2 din atmosfera si temperatura atmosferica: In timpul epocii glaciare, cand Terra era inghetata, concentratia de CO2 era scazuta. Cand clima s-a mai incalzit, nivelul de CO2 a mai crescut, scrie news.discovery.com.

Cercetatorii de la Universitatea California din Santa Cruz au stabilit insa ca in urma cu 12 milioane de ani clima Terrei era mai calda decat in prezent, insa nivelul de CO2 din atmosfera era mult mai scazut.

Pe masura ce timpul s-a scurs, nivelul de CO2 a devenit tot mai strans legat de incalzirea climatica, spun oamenii de stiinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *