Thrashion recicleaza skateboarduri pentru a produce bijuterii, accesorii si obiecte de uz casnic

Thrashion recicleaza skateboarduri pentru a produce bijuterii, accesorii si obiecte de uz casnic
Thrashion recicleaza skateboarduri pentru a produce bijuterii, accesorii si obiecte de uz casnic

Compania Thrashion, cu sediul in Regatul Unit, recicleaza skateboarduri pentru a produce bijuterii, accesorii si obiecte de uz casnic. Nat Rigby, o pasionata a skateboarding-ului, a infiintat compania in 2007, din dorinta de a transforma propriile placi in suveniruri cu valoare sentimentala. In prezent, colectia include butoni, inele, bratari, cercei, placute pentru caini, agatatoare de haine, clante de usa si memorii USB, fiecare piesa fiind un unicat si pastrand caracterul uzat.

„Ne folosim de zgarieturi si gauri pentru a fabrica obiecte care sa reflecte experienta placii rupte si utilizam grafica si culorile skateboardului pentru a potenta designul obiectelor noastre”, spune Rigby, care a studiat artele si muzeografia inainte de a deprinde singura mestesugul tamplariei necesar designului de bijuterii.

In centrul companiei Thrashion sta dorinta lui Rigby de a coordona o afacere durabila si etica, iar amestecul de arta reciclata si punk sic propus de ea se dovedeste a fi o formula castigatoare: magazine din Regatul Unit si Noua Zeelanda ii comercializeaza produsele, iar prin intermediul magazinului online compania are vanzari in intreaga lume.

Pentru a asigura in permanenta aprovizionarea cu materii prime, Thrashion colecteaza skateboarduri uzate de la companiile si distribuitorii de astfel de produse, de la skateboarderii profesionisti, de la magazinele locale de profil, din parcurile tematice si de la prieteni. Skateboarderii din Regatul Unit pot dona la randul lor placile vechi utilizand serviciul de curierat cu plata la destinatie.

Un excelent exemplu de intreprindere mica, locala, care valorifica obiectele uzate pasibile altfel sa sfarseasca la groapa de gunoi, Thrashion isi desfasoara activitatea intr-un atelier de curte situat la cinci minute distanta de plaja din Cornwall. „Cornwall are o influenta uriasa asupra muncii mele, pentru ca este plin de viata, suntem inconjurati de peisaje si plaje minunate, iar stilul de viata deosebit de aici este o sursa de inspiratie pentru produsele si brandul meu”, spune Rigby.

Thrashion se numara printre designerii din Europa dornici sa isi manifeste sprijinul pentru campania Generation Awake. Fiecare dintre ei este un Awakener: prin activitatea lor si prin materialele folosite, acesti designeri raspandesc zilnic mesajul referitor la o utilizare mai durabila a resurselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *