Timis-Triaj, primul cartier al Brasovului iluminat inteligent

0
407
Timiş-Triaj, primul cartier al Braşovului iluminat inteligent
Timis-Triaj, primul cartier al Brasovului iluminat inteligent
Timis-Triaj, primul cartier al Brasovului iluminat inteligent

Potrivit lui Dan Vatajelu, director general al Flash Lighting Services SA, prin acest sistem Brasovul nu este numai primul oras din Romania care implementeaza un asemenea sistem la nivelul intregului oras, ci si printre putinele orase din Europa.

Ce presupune acest iluminat inteligent?

Sistemul de telegestiune va oferi posibilitatea controlului interactiv al iluminatului public, utilizandu-se comanda de la distanta a aprinderii/stingerii punctelor de iluminat, plasate pe 10.481 de stalpi (pe 399 de strazi), precum si reglarea intensitatii luminii prin programare automata, dimming. Fiecare corp de iluminat va fi controlat individual sau pe grupe de interes: aprins/stins, reducere intensitate luminoasa prin aceasta functie de „dimming” si va fi monitorizat (stare lampa/consum/defectiuni).

Nu se va efectua dimming in urmatoarele zone: intersectii, sensuri giratorii, treceri de nivel cale ferata, pasaje subterane, alei si zone pietonale, parcuri si zone agrement, zone cu obiective istorice reprezentative, pasaje auto supraterane.

Ce-i aia dimming?

Functia de „dimming” ofera posibilitatea proprietarului retelei de iluminat public de a reduce gradual intensitatea fluxului luminos in orele cu trafic de masini sau pietonal redus. Modulele sunt montate si astfel permite economisirea energiei electrice pe perioada de reducere a intensitatii fluxului luminos.

Ce s-a facut pana acum

S-a facut o receptie partiala zona 1 – sistem de telegestiune: cartierul Timis-Triaj plus Parcul Trandafirilor (zona Racadau). S-a facut receptia pentru dispeceratul tehnic
Receptie Dispecerat tehnic: dotare dispecerat cu display monitoare, statii de lucru, echipamente hardware data center (servere, echipament stocare), licente software, aplicatie informatica gestiune iluminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.