Timisoara are primul parc pentru picnic

Administratia locala din Timisoara a inaugurat astazi primul parc special destinat picnicurilor. Zona a fost amenajata in Parcul Bihor, aproape de fostul abator al orasului, pe traseul tramvaielor 6 si 8.parc pentru picnic

Alaturi de cativa parinti, edilii au inaugurat parcul, cu paturicile aferente, dand exemplu concetatenilor despre cum se face un picnic civilizat: fara gratare pe iarba, doar cosulete cu sandvisuri, apa si fructe. Asta pentru ca, spun reprezentantii primariei, acesta este un parc de picnic englezesc si nu o zona in care sa sfaraie micii. Nu este permis nici consumul de alcool.

„Compozitia floristica a gazonului este conceputa sa aiba o rezistenta mai mare la calcare in comparatie cu celelalte parcuri, dar si existenta sistemului de irigare ajuta gazonul sa se refaca mai repede. Prin instalarea sistemului de irigare cetatenii se vor bucura de verdele proaspat al ierbii si pe timpul verilor secetoase. Atragem insa atentia ca prin „parc pentru picnic” nu trebuie sa se inteleaga un spatiu verde unde cetatenii pot veni pentru a face un gratar, ci un spatiu in care se poate veni cu o patura si un cos cu mancare pentru picnic”, a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu.

Investitie de 750.000 de lei

Criticati pentru ca de sapte ani ii amendeaza pe cei care calca iarba, edilii Timisoarei vor sa promoveze ideea de super loc de relaxare, unde timisorenii sa poata sa stea pe iarba, sa ia micul dejun si sa citeasca. Prin urmare din peisaj lipsesc anunturile „nu calcati iarba”, iar oamenii nu vor mai fi sanctionati de politistii comunitari pe motiv ca distrug spatiul verde, asa cum se intampla in restul parcurilor.

„Este simpatica ideea, pacat ca s-a pus in practica abia acum. Daca in weekend va fi frumos, iesim negresit la un picnic. Oricum, sper sa fie transformate in parcuri de picnic si restul din oras”, spune Marina Mocanu.

Amenajarea parcului a costat 750.000 de lei. Acesta are acum alei cu dale si gazon des, plus 44 de banci, tot atatea cosuri de gunoi si un spatiu de joaca pentru copii.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *