Timisoara, mai putin prafuita

Timisoara, mai putin prafuita

Grupul de lucru pentru analiza modului de aplicare a Programului integrat de gestionare a calitatii aerului pentru municipiul Timisoara si zonele limitrofe s-a reunit, astazi, la prefectura sub coordonarea subprefectului Liliana Onet.

Astfel de intalniri au loc lunar, pentru a se lua masuri, avand in vedere intierea de catre Comisia Europeana a procedurii de infringement, in urma constatarii depasirii valorilor-limita la PM10 (pulberi in suspensie cu un diametru mai mic de 10 microni).

Au fost de fata reprezentanti din partea Agentiei regionale de protectie a mediului, Primariei Timisoara, Garzii de mediu, politiei, Directiei de sanatate publica, Directiei regionale de drumuri, Drumuri Municipale Timisoara, precum si de la primariile din Dumbravita si Sanandrei.

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timisoara a prezentat situatia inregistrata la statiile de monitorizare a calitatii aerului, conform careia in luna aprilie si in luna mai (pana in data de 24 mai) nu au fost inregistrate depasiri ale valorii limita de particule in suspensie PM10.

Au fost abordate mai multe probleme: soferii care intra pe drumurile publice cu rotile autovehiculelor incarcate cu noroi, cei care stationeaza cu masinile in parcari pe spatiul verde (parcari care, in perioadele cu precipitatii, se transforma in zone pline cu noroi), dar si arderea miristilor.

S-a decis continuarea controalelor din partea echipelor mixte formate din reprezentanti ai politiei rutiere si locale, ai primariei, garzii de mediu si Registrului Auto Roman, care vor sanctiona conducatorii auto depistati cu masinile murdare sau care parcheaza pe spatiile verzi ori in zonele cu pamant si apoi umplu strazile cu noroi. Totodata, se va continua actiunea de spalare a strazilor din Timisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *