Sute de hectare de coca, distruse intr-un parc national

Sute de hectare de coca, distruse intr-un parc national

500 de hectare de coca, planta din care se extrage cocaina, au fost distruse intr-un parc national din Bolivia. Autoritatile incearca sa lupte astfel cu traficantii de droguri, ce au cultivat, pe teritoriul bolivian, 31 de mii de hectare de coca. Bolivia este cel de-al treilea producator din lume al acestei plante.

Administratia presedintelui Evo Morales a continua lupta impotriva recoltelor ilegale de coca, din parcul national Carrasco. Morales, care a cultivat in trecut acest gen de planta, a dat o lege potrivit careia doar o anumita cantitate de coca poate fi produsa in aceasta regiune. Insa recoltele ilegale continua sa se raspandeasca in parcurile nationale ale Boliviei,

Pana in prezent, echipele au distrus in jur de 500 de hectare de coca. Dintre cele 22 de parcuri nationale ale Boliviei, sapte sunt amenintate de cultivatorii ilegali si de traficantii de droguri.

Bolivia este cel de-al treilea producator de coca din lume, avand 31 de mii de hectare de plantatii de acest gen. In prezent, este interzisa exportarea semintelor de coca din frunzele careia se extrage cocaina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *