Munti de gunoaie pe albiile raurilor din judetul Maramures. Operatorii din turism se tem ca isi vor pierde clientii din cauza poluarii si mizeriei. La fel se intampla si pe raul Mures in apropierea municipiului Reghin.
deseuri in albiile raurilor
Odata cu topirea zapezilor, in albia Muresului, in aval de Reghin, s-au adunat tone de peturi, hartii si materiale textile. “Ar trebui sa se mentina curatenia. Oamenii ar trebui sa isi dea seama ca suntem in Uniune si asa ceva nu se gaseste in alte tari”, a spus unul dintre localnici.

Priveliste de cosmar la tot pasul pe Valea Izei si Valea Viseului, zone de forta din Maramuresului turistic. Garda de Mediu a cerut autoritatilor ca pana pe 20 aprilie sa curete albiile raurilor, iar dupa aceasta data va face controale.

Agentii de turism au spus ca unii turisti straini nu se mai intorc la noi la noi in tara din cauza gunoaielor. “Facem tot posibilul de a nu renunta la programele pe Maramures. Este pacat ca aceste vai sunt atat de poluate”, a spus directorul unei agentii de turism.

O sticla de plastic se degradeaza complet in 600 de ani, iar o punga de plastic in 100 de ani. In prezent, doar 5% din deseurile plastice se recicleaza.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here