”Nu cedati santajului in problema pet-urilor”. Petitie adresata presedintelui si premierului

Comunitatea de-clic.ro a lansat o petitie, intitulata Corporatia face legislatia: Santaj la pet!, prin care le solicita presedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Ciolos si ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca-Palmer, sa nu cedeze presiunilor companiilor si asociatiilor patronale, care ”santajeaza guvernul pentru a fugi de responsabilitatea reciclarii deseurilor pe care le produc”. ”Legislatia privind…

Citește mai departe

Defrisarea apelor, nu a muntilor

Pierderile economice suferite de Romania in ultimii 42 de ani, cauzate de 71 de fenomene meteo si hidro extreme, au ajuns la 12 miliarde de euro. Estimarea a fost citata de Ion Sandu, directorul general al Agentiei Nationale de Meteorologie (ANM), dintr-un Raport al ONU difuzat la inceputul acestei luni. „Manifestarile meteorologice si hidrologice reprezinta…

Citește mai departe
Defri??rile ilegale de la Novaci, pe masa DNA

Defrisarile ilegale de la Novaci, pe masa DNA

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, din cadrul Ministerului Mediului, Doina Pana, a declarat, intr-un interviu acordat ecopolitic.ro, ca rapoartele privind defrisarile ilegale din Gorj, care au dus la inundatiile din vara, au fost trimise organelor abilitate pentru verificari. Doina Pana a precizat ca, spre deosebire de alte ministere, aici nu se face prea…

Citește mai departe

Schimbare de clasament la poluare

In conditiile in care marii poluatori ai judetului si-au redus activitatea sau au intrerupt-o, topul s-a rasturnat. Potrivit Comisariatului judetean al Garzii de Mediu, pe primul loc in top se afla, la comun, primariile, cu precadere cele din mediul rural. In conditiile in care, anul trecut si in cei anteriori, pe primele locuri de aflau…

Citește mai departe
Electromagnetica va investi 10 milioane euro în achizi?ionarea de noi microhidrocentrale

ONG-urile de mediu cer oprirea lucrarilor la microhidrocentralele de langa Transfagarasan

Mai multe ONG-uri de mediu cer oprirea lucrarilor la microhidrocentralele de langa Transfagarasan, care ar fi execute fara respectarea legislatiei de mediu si prin care sunt distruse mai multe rauri, ministrul Rovana Plumb promitand ca luni va face verificari la fata locului. ONG-urile care alcatuiesc Coalitia pentru Mediu din Romania au reclamat de mai multe…

Citește mai departe

Conferinta Partidul Verde: „Bulgarii ne dau lectii” despre exploatarea gazelor de sist

Partidul Verde, organizeaza luni 27 august conferinta de presa „Bulgarii ne dau lectii”. Tema centrala a evenimentului o reprezinta exploatarea gazelor de sist si modul prin care vecinii de la sud de Dunare au reusit sa impuna Parlamentului de la Sofia un moratoriu asupra acestei practici devastatoare. Invitatul special al acestei conferinte este Borislav Sandov,…

Citește mai departe

Situl Natura 2000, protejat doar pe hartie

Motociclisti, braconieri si zone despadurite – acestea sunt o parte din „atractiile“ sitului Natura 2000-Muntii Tarcu. Frumusetea salbatica a zonei muntilor Tarcu merita sa fie protejata. Teoretic, acest lucru s-a facut prin includerea sa in situl Natura 2000. In realitate insa, aceastaprotectie se face doar pe hartie. Padurile sunt devastate sistematic, apele – poluate, iar natura a devenit o…

Citește mai departe
Amenzi pentru depozitarea unor de?euri de haine pe malul apelor din Valea Jiului

Sute de peturi, carpe si pungi isi fac aparitia in fiecare primavara in albiile raurilor din Maramures

Sute de peturi, carpe si pungi isi fac aparitia in fiecare primavara in albiile raurilor din Maramures, dand mari batai de cap autoritatilor, nevoite sa realizeze actiuni de salubrizare. Este si cazul raului Sasar, cel care traverseaza resedinta de judet si care in fiecare an devine un adevarat „paradis al gunoaielor”. Indiferent ca este vorba…

Citește mai departe

O specie disparuta din Romania in anii 1800, redescoperita in Delta Dunarii

Cuibul unui castor european, specie care ar fi disparut de la noi din tara inca din 1823, a fost descoperit de agentii ecologi ai Administratiei Rezervatiei Biosfrei Delta Dunarii in zona complexului lacustru Somova – Parches, pe malul canalului Calugarul. Prezenta exemplarelor de castor european, numit si breb, s-a confirmat prin cuibul acestora si puietul…

Citește mai departe

Nepasarea autoritatilor favorizeaza dezastrul ecologic din apele montane – Protestele continua!

Ieri, ziarul nostru v-a prezentat in exclusivitate judeteana situatia extrem de grava in care se afla echilibrul ecologic din zona sudica a Masivului Fagaras, in portiunea argeseana. Jurnalul National s-a alaturat, de asemenea, celor care incearca sa limiteze, daca nu chiar sa stopeze ceea ce protestatarii definesc deja “crima ecologica” pe raurile argesene. Cu mijloacele…

Citește mai departe

Gunoaie aruncate la vale

Odata cu desfiintarea gropilor de gunoi comunale, unii locuitori ai satelor, si nu numai, au considerat ca este mult mai usor sa-si arunce deseurile menajere din curti in albiile raurilor sau a canalelor din judet decat sa le stranga si sa le predea operatorului de salubritate din comuna. Astfel, cursurile mai multor rauri si canale…

Citește mai departe

Ca sa scape de canicula, hunedorenii se scalda in rauri pline de bacterii si cu risc de inec

Deseurile deversate in apele din judet le-au transformat in adevarate bombe biologice. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica atrag atentia asupra pericolelor pe care le reprezinta scaldatul in apele naturale din judet. Ignorand orice avertisment, in fiecare weekend, sute de hunedoreni campeaza pe malurile raurilor Strei si Mures si intra in apa pentru a se scalda…

Citește mai departe

Bani negri din depozitele de praf

Bugetul pierde anual 1,5 miliarde de euro Romania pierde anual la buget 1,5 miliarde de euro. Sunt bani negri proveniti de la depozitele de praf si de balast din tara, firme care „absorb” toate reziduurile din constructii si asfaltari. Fara sa elibereze documente, proprietarii de depozite de praf produc, mana in mana cu asfaltatorii si…

Citește mai departe

Gradinile japoneze

Gradina japoneza este incarcata de semnificatii, aducand o serie de informatii despre proprietarul sau. Am putea spune mai degraba „gradinile japoneze”, pentru ca, de-a lungul timpului, acestea au evoluat si s-au schimbat radical, adaptandu-se la toate conditiile de mediu. Japonia este o tara cu un climat variat, intinzandu-se pe o distanta destul de mare de…

Citește mai departe

Albiile raurilor, pline de gunoaie

Dupa inundatiile de vara trecuta si dupa retragerea apelor si topirea zapezilor, cursurile raurilor din Maramures au devenit rampe de gunoi mobile. Pe vaile raurilor Cosau, Iza, in bazinul Somesului si pe Lapus, carpele si pungile umplu malurile si sunt agatate in copaci, la o inaltime de doi metri. Seful Garzii de Mediu Maramures, comisarul-sef…

Citește mai departe