Tone de gunoi adunate de pe malurile Dunarii

0
581
Tone de gunoi adunate de pe malurile Dun?rii
Tone de gunoi adunate de pe malurile Dunării
Tone de gunoi adunate de pe malurile Dunarii
Tone de gunoi adunate de pe malurile Dunarii

Angajatii Administratiei Bazinale de Apa Jiu, dar si voluntarii, au curatat, ieri, in cadrul campaniei „Let’s Do It, Danube!”, malurile Dunarii in cateva puncte cheie din cele doua judete riverane fluviului, Dolj si Mehedinti. Numai de pe plaja si din zona portului Calafat, respectiv de pe plaja de la Bascov, au fost stransi 100 de saci de gunoaie, insemnand in jur de doi metri cubi de deseuri.

Dupa cele patru editii ale zilei nationale de curatenie, echipa „Let’s Do It, Romania!” desfasoara pentru prima oara proiectul „Let’s Do It, Danube!” impreuna cu Administratia Nationala „Apele Romane”. In cadrul Administratiei Bazinale de Apa Jiu proiectul a cuprins o campanie de educatie in scolile din judetele dunarene -Mehedinti si Dolj – care s-a concretizat prin premierea celor mai inventive eseuri sau desene si s-a finalizat prin curatenia propriu-zisa, actiune ce s-a desfasurat ieri.

Curatenie in zona portului si pe plaja de la Calafat

Voluntarii A.B.A Jiu – Sistemul de Gospodarire a Apelor Dolj – au igienizat malurile fluviului la Calafat, deseurile fiind depozitate la groapa de gunoi a municipiului. La nivelul judetului Mehedinti, angajatii Sistemului de Gospodarire a Apelor au igienizat malurile Dunarii in zona localitatii Simian.

„Prin participarea noastra ca voluntari la aceasta campanie de ecologizare dorim sa ne aducem contributia la protejarea naturii prin refacerea ecosistemului si sa demonstram ca suntem alaturi de comunitate. Trebuie pus accent pe responsabilizarea privind gestionarea deseurilor, aplicarea legislatiei de mediu. Angajatii Administratiei Bazinale de Apa Jiu s-au implicat in aceasta campanie de ecologizare in fiecare an. Astazi, noutatea a reprezentat-o simplul fapt ca ne-am axat strict pe igienizarea malurilor fluviului Dunarea. De mentionat este faptul ca noi, Apele Romane facem igienizare pe cursurile de apa si digurile ce le avem in administrare periodic. Cu toate acestea, de fiecare data gunoiul reapare“, a precizat directorul A.B.A Jiu, Marin Talau.

De la “Let`s Do It, Romania!” la „Let’s Do It, Danube !”

Judetele implicate, in acest an, in cadrul zilei de curatenie sunt Caras–Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta. Din 2010, pana in prezent, echipele de voluntari „Let`s Do It, Romania!” au curatat 35 de zone in judetul Tulcea si au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunarii si a arealului Deltei Dunarii.

„Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din initiativa Estoniei, unde 50.000 de voluntari au luat parte la ziua de curatenie organizata, pe data de 3 mai 2008. Din 2010 pana acum, „Let`s Do It, Romania!” a implicat peste 900.000 de voluntari care au reusit sa adune peste 2 milioane de saci, iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.