Reusita remarcabila a Germaniei in domeniul energiei verzi

0
514
Strategia Energetic? a României va fi lansat? în dezbatere public? dup? alegeri
Strategia Energetică a României va fi lansată în dezbatere publică după alegeri
Microciparea cainilor, in Parcul 22 Decembrie
Microciparea cainilor, in Parcul 22 Decembrie

Germania este foarte hotarata sa scape de dependenta de combustibilii fosili, luand toate masurile prin care sa exploateze la maximum surse regenerabile precum energia solara si cea eoliana.

Nemtii au facut eforturi uriase in ultimii ani pentru a crea cadrul legislativ benefic dezvoltarii acestui domeniu, scrie engadget.com. Acum, la ei se pot vedea rezultatele unor asemenea masuri adoptate in sectorul energetic.

Concret, atat din sursa eoliana, cat si din cea solara, nemtii obtin mai mult decat ar dori. Surplusul ajunge in medie la 117% din nivelul maxim al cererii de pe piata lor interna. O asemenea situatie se inregistreaza in zilele benefice, atunci cand vantul are intensitatea dorita, iar lumina soarelui e disponibila in cea mai mare parte a zilei.

Drept consecinta, pretul scade si el, iar statiile vechi de generare a electricitatii sunt nevoite sa isi reduca activitatea. Mai mult, varianta obtinerii energiei din carbuni nu mai este atat de necesara, dupa cum afirma unii specialisti in domeniu.

Energia „verde” are prioritate la accesul in reteaua nationala atunci cand apare un surplus. Investitorii nu mai sunt acum atrasi de statiile cu combustibili precum carbunii, viitorul fiind al generarii ecologice. In plus, unele dintre cele mai vechi centrale pe carbuni vor fi inchise in urmatorii zece ani.

Pana in 2025, contributia energiei regenerabile va ajunge la 45%. Companiile de exploatare a carbunilor se declara nemultumite de o astfel de situatie, caci ea le afecteaza mult veniturile. Nu toate tarile dezvoltate se bucura de un astfel de avans. In SUA, de exemplu, sectorul energiei „verzi” e inca abia la inceput.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.