Franta interzice pungile de plastic de unica folosite in supermarketuri

0
682
Program na?ional de reciclare: Bolivia transform? plasticul în mobilier pentru ?coli
Franta interzice pungile de plastic de unica folosinta in supermarketuri
Franta interzice pungile de plastic de unica folosinta in supermarketuri
Franta interzice pungile de plastic de unica folosinta in supermarketuri

Parlamentarii francezi au votat in aceasta saptamana un amendament prin care este interzisa utilizarea pungilor de plastic de unica folosinta in supermarketuri din 2016.

Amendamentul a fost adus de ministrul francez al Ecologiei, Segolene Royal, la o lege privind biodiversitatea si a fost votat miercuri de Comisia pentru dezvoltare durabila din Adunarea Nationala, relateaza The Local.

Data pentru reexaminarea noului proiect de lege in Parlamentul nu a fost stabilita.

Numarul pungilor de plastic utilizate in magazine a scazut deja drastic intre 2002 si 2011, de la 10,5 miliarde la 700 de milioane, in urma unui acord la care comerciantii au aderat in mod voluntar.

In prezent, Guvernul are in vedere pungile de plastic din sectiunile de fructe si legume ale supermakerturilor, in numar de 12 miliarde. Prin noul proiectul de lege se interzice utilizarea pungilor de unica folosinta care nu sunt reciclabile.

Potrivit ecologistilor, clientii folosesc aceste pungi, in medie, timp de 20 de minute, in timp ce este nevoie de 1.000 de ani sa se degradeze.

In primavara, Parlamentul European a adoptat o directiva prin care statele membre sunt obligate sa reduca substantial utilizarea pungilor de plastic de unica in urmatorii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.