Topul celor mai grave efecte generate de incalzirea globala

Centrul American pentru Progres a conceput o lista exhaustiva cu privire la efectele majore care vor preceda schimbarile climatice sau care exista deja in diverse aspecte ale vietii sau ale Planetei, ca intreg. Potrivit acestui “top 100”, iubitorii de vin vor fi printre cei mai afectati, ca sa nu mai vorbim de jucatorii de baseball, de cei care adora pomii de Craciun si, nu in ultimul rand, de disparitia unor specii de animale si plante, de “moartea marilor” sau de iscarea razboaielor din motive economice.

Temperaturile alternante si perioadele ploioase provocate de incalzirea globala ameninta un lucru foarte important – vinul. Oamenii de stiinta cred ca incalzirea gobala va determina mutarea culturilor viticole spre zone de coasta mai reci si mai inalte. Cu alte cuvinte, ne vom lua adio de la Bordeaux-ul din Franta si vom saluta sampania britanica.

Tot cu privire la vin, lista conceputa de Centrul American pentru Progres subliniaza problema temperaturilor fierbinti care vor accelera formarea zaharurilor din struguri, inainte de formarea aromei. Prin urmare, viticultorii vor fi nevoiti fie sa lase strugurii mai mult timp in vii, si atunci va creste in mod dramatic continutul de alcool din fructe, fie sa culeaga strugurii mult prea devreme, ceea ce ar insemna ca vinul obtinut va avea gust de gem.

Din cauza incalzirii globale, la care se mai adauga si daunele provocate de carabusi, lemnul de frasin din care sunt facute batele de baseball este pe cale de disparitie. La fel se va intampla si cu brazii pe care copiii ii impodobesc cu entuziasm in Ajunul Craciunului.

Iernile calduroase, neobisnuite au determinat Federatia Internationala de Ski sa anuleze competitia pentru Cupa Mondiala de anul trecut si concursurile de ski din Austria. “Suntem toti foarte ingrijorati in privinta viitorului acestui sport. In fiecare an intampinam probleme in incercarile de a gasi locuri in care sa ne antrenam”, a spus campioana olimpica Anja Paerson.

Membrii Centrului pentru Progres ne avertizeaza sa ne pregatim pentru mese bogate in carne de pui. Somonii din Pacific au disparut deja in proportie de 40 %, iar cercetatorii spun ca pana in 2009 acest procent va creste. Si ca tot veni vorba de Pacific, in apele termale din zona ecuatoriala a Oceanului vietuiesc calamarii uriasi care sunt cunoscuti ca fiind niste pradatori agresivi. Apele fierbinti vor cauza invazia acestor creaturi in apele din jurul Californiei si chiar al Alaskai.

Lista Centrului American pentru Progres contine mult mai multe detalii despre viitorul sumbru al omenirii in contextul incalzirii globale, insa cel mai ingrijorator efect il constituie razboaiele, care vor fi cauzate de inechitatea distribuirii resurselor naturale pe Glob.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente