Tot mai multe eoliene in judetul Tulcea

Tot mai multe eoliene in judetul Tulcea

Specialistii din cadrul Ministerului Mediului vor sa afle daca zona Dobrogea este traversata sau nu de culoare de migratie a pasarilor, astfel incat sa stabileasca daca argumentele ecologistilor sunt justificate atunci cand cer interzicerea turbinelor eoliene. In urma unor studii, realizate in urma unor solicitari ale Comisiei Europene, Ministerul ar putea emite un act normativ care sa legifereze sau nu anumite investitii in aceasta zona.

„Ministerul Mediului are in lucru astfel de studii si, in momentul in care se va stabili exact care sunt culoarele de migratie ale pasarilor, se va emite un act normativ iar noi vom sti exact ce vom face mai departe”, a declarat Elena Micu, directorul Agentiei de Protectie a Mediului Tulcea.

Potrivit aceleasi surse, toate eolienele care functioneaza acum in judetul Tulcea au fost construite in urma unor studii de impact realizate de firme autorizate de Ministerul Mediului. In ceea ce priveste contestatiile ecologistilor care spun ca aceste studii nu sunt corecte, directorul APM spune ca argumentele lor vor fi luate in seama doar daca vor prezenta contrastudii.

„Noi le cerem investitorilor sa prezinte rapoarte de monitorizare anuale a biodiversitatii si a speciilor si deocamdata nu sunt probleme deosebite. Pana la urma evaluatorii sunt abilitati de Ministerul Mediului si orice ONG trebuie sa stie asta, ca la noi sunt prezentate rapoarte foarte clare din acele zone. Deci ar fi un raport al evaluatorului contra unor declaratii ale ONG-urilor. Ei pot contesta ceva dar trebue sa vina cu un contrastudiu”, a precizat directorul Elena Micu. 25 de parcuri de eoliene in functiune

La ora actuala, in judetul Tulcea sunt in functiune 25 de parcuri eoliene, cu 214 turbine, cele mai mari fiind de cate 35 de turbine. Acestea sunt amplasate in zonele Casimcea, Topolog si Valea Nucarilor, investitorii cei mai importanti fiind Enel Green Power, care are in functiune patru parcuri eoliene si Alfa Wind, care a realizat un parc cu 21 de turbine in zona Casimcea.

Potrivit Agentiei de Protectie a Mediului Tulcea, au primit acord de mediu 83 de parcuri, numarul total de turbine ce urmeaza sa fie realizate in aceasta zona fiind de 839.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente