Transgaz a publicat acordul de mediu propus pentru interconectarea cu Bulgaria

0
350
Transgaz a publicat acordul de mediu propus pentru interconectarea cu Bulgaria
Transgaz a publicat acordul de mediu propus pentru interconectarea cu Bulgaria

Transgaz a publicat acordul de mediu propus pentru proiectul subtraversarii fluviului Dunarea pentru interconectarea sistemelor de transport gaze naturale gaze naturale din Romania si Bulgaria, ce urmeaza sa fie realizat in satul Comasca, in judetul Giurgiu, potrivit informatiilor publicate pe site-ul companiei.

Observatiile si contestatiile publicului pot fi transmise Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului pana in 21 ianuarie 2013.

Conducta de gaze Giurgiu – Ruse, care va subtraversa Dunarea, se va finaliza la sfarsitul anului 2013, constructia urmand sa faca parte din conducta Nabucco, a declarat, la finalul anului 2012, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Rodin Traicu.

‘In ceea ce priveste conducta Giurgiu – Ruse, daca se intampla o belea si Bulgaria nu mai primeste gaze prin conducte de la Federatia Rusa, sistemul nostru trebuie sa fie capabil sa alimenteze in regim de avarie sistemul bulgaresc. Daca la noi se intampla o avarie in sistem, putem primi din sistemul lor, instantaneu, gaze. Am discutat aceste aspecte in cadrul ultimei comisii mixte de colaborare romano-bulgara. Giurgiu – Ruse va face parte din Nabucco. Deocamdata, partea bulgara are probleme legislative referitoare la subtraversarea Dunarii’, afirma Rodin Traicu.

Valoarea totala estimata a proiectului (cu valori eligibile pentru cofinantare UE) este de 23,82 milioane euro, din care Transgaz -10,09 milioane euro si Bulgartransgaz E.A.D. – 13,72 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.