Trebuie sa invatam sa selectam gunoiul. Au inceput sa vina banii pentru sistemul ecologic de colectat deseurile

0
463
Trebuie să învățăm să selectăm gunoiul. Au început să vină banii pentru sistemul ecologic de colectat deșeurile
Trebuie sa invatam sa selectam gunoiul. Au inceput sa vina banii pentru sistemul ecologic de colectat deseurile
Trebuie sa invatam sa selectam gunoiul. Au inceput sa vina banii pentru sistemul ecologic de colectat deseurile

Joi, 6 noiembrie, la sediul CJ Hunedoara, a fost facuta o prezentare la zi a stadiului in care se afla proiectul privind sistemul de management integrat al deseurilor in judetul Hunedoara. Concluzia momentului este ca nu numai ca se lucreaza pe toate planurile, dar au inceput sa intre si banii pentru constructori

Prezentarea a fost facuta de Dan Stoian, administratorul judetului Hunedoara si Eugen Mitrita, cel care se ocupa de implementarea efectiva a proiectului, in fapt cel mai mare proiect in derulare din judetul nostru, de aproape 256 de milioane de euro.

Principalul scop al prezentarii nu a fost detalierea stadiului lucrarilor din cadrul proiectului, cat mai ales transmiterea unui mesaj important catre cetateni, acela ca toti factorii implicati in implementarea acestui proiect privind sistemul ecologic de selectare si tratare a gunoiului au mare nevoie de sprijinul populatiei

„Este greu de implementat, dar va fi si mai greu de operat, din 2016, de aceea avem nevoie de ajutorul presei, pentru a informa populatia, avem nevoie de sprijinul populatiei”, spune Dan Stoian.

Este evident, in fapt, ca noi, cetatenii, suntem cei care va fi nevoie sa devenim responsabili in privinta felului in care vom profita de beneficiile noului sistem.

Banii ajung deja la constructori

Vestea cea mai buna este aceea ca s-au aprobat primele cereri de rambursare si chiar e rezolvata o prima cerere de plata, astfel incat banii au ajuns deja la constructori.

„Pana la aceasta data avem deja doua cereri de rambursare aprobate si finalizate si mai avem prima cerere de plata pentru statia de la Petrosani, deponeul de la Petrila si cel de la Hunedoara, am si platit ieri, 5 noiembrie 2014, cand au venit banii de la minister, catre constructori, 4,6 milioane de lei. O suma importanta. Apoi, suntem in faza in care unitatea de implementare lucreaza la cererea de plata numarul doi, chiar avem si cererea de plata numarul doi prefigurata. (…) In plus, trebuie spus, in urma licitatiilor au rezultat niste economii. S-ar putea ca acesti bani economisiti sa nu se piarda, ci sa poata fi folositi tot in cadrul proiectului, suplimentand necesitatea unor investitii in cadrul proiectului.”, a explicat Dan Stoian.

In acest moment sunt licitate si in desfasurare 18 contracte de lucrari si servicii in cadrul proiectului de sistem integrat de management al deseurilor in judetul Hunedoara. In stadiu avansat sunt lucrarile de la Petrila, 60 la suta, Petrosani, 35 la suta, dar si de la Hunedoara si Aninoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.