Trei ambasade in Retezat

0
673
Trei ambasade in Retezat
Trei ambasade in Retezat

WILD TIME si AGENT GREEN au organizat in ultimele patru zile o incursiune incognito in muntii Retezat si in imprejurimi cu ambasadori din Venezuela, Emiratele Arabe Unite si Kazahstan. Scopul vizitei a fost de a prezenta o destinatie ecoturistica neexplorata demna de a fi popularizata in randul turistilor si investitorilor din tarile excelentelor lor.

”Meniul pe care l-am pregatit distinsilor nostri oaspeti a inclus mic dejun in vecinatatea unei paduri virgine, pranz la castelul Corvinilor si cina romantica intr-o pestera ocupata pe vremuri de daci. Intre mese s-au vizitat obiective precum cascada Lolaia, Sarmisegetuza, biserica Densus – cea mai veche din sud-estul Europei, castelul din Carpati al lui Jules Verne si cheile Butii. Coloana oficiala a oprit pentru scurt timp si la Targu – Jiu unde au fost admirate faimoasele lucrari ale lui Brancusi – Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului. Ziua de duminica a fost rezervata intalnirilor cu Administratia Parcului National Retezat, cu oficiali ai judetului Hunedoara de la Prefectura si cu noii primari ai oraselor Hateg si Uricani”, a spus Gabriel Paun, presedintele Agent Green.

”Retezatul e departe de Bucuresti dar deplasarea a meritat! Wild Time ne-a oferit cea mai extraordinara experienta din viata noastra”, a spus Excelenta Sa Talgat Kaliyev, ambasadorul Kazahstanului. ”Cauza organizatiei Agent Green pentru protejarea Retezatului este una nobila”, a adaugat sotia ambasadorului.

”Suntem incantati de ospitalitatea oamenilor si de natura salbatica, surprinzator de similara cu cea din tara de unde vin eu. Mancarea locala de calitate aduce un plus de valoare zonei. Sunt convinsa ca venezuelenii se vor simti aici ca acasa”, a spus Excelenta Sa Zulay Coromoto Prieto de Rodriguez, ambasadoarea Venezuelei. ”Exista obiective si servicii pentru toate gusturile in zona. Wild Time este un partener credibil pentru noi in perspectiva promovarii Romaniei in America Latina”, a adaugat Roberto Sidart, reprezentantul Mercosur pentru turism din America Latina.
”Escapada in natura Retezatului si in minunatele imprejurimi incarcate de istorie antica si medievala a fost minunata. Lumea e saraca in zona dar cred ca viziunea, strategia si entuziasmul Wild Time vor aduce in timp armonia omului cu natura in zona.”, a adaugat Excelenta Sa Yacoub Yousef Al Hosani, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite.

”In cadrul acestei calatorii am realizat inca o data potentialul extraordinar al ariilor naturale protejate si m-am simtit motivat suplimentar in eforturile mele de promovare si prezervare a bogatiei naturale cu care este inzestrata Romania”, a incheiat la sfarsitul turului prof. Dr. Anton Caragea, ambasadorul UNDP pentru ariile naturale protejate.

Muntii Retezat adapostesc ultimul Peisaj Forestier Intact din zona de clima temperata a Europei. Zeci de mii de hectare cu paduri virgine, specii rare de flora si de fauna si peisaje spectaculoase de neegalat sunt inca neexplorate de milioane de ecoturisti din lume aflati in cautare permanenta de noi destinatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.