Trei milioane de euro pentru inca o celula ecologica la Albota

Trei milioane de euro pentru inca o celula ecologica la Albota

Incepe cea de-a doua etapa a proiectului „Managementul integrat al deseurilor solide in judetul Arges“. Potrivit lui Aurelian Gheorghe, responsabilul de proiect, toate cerintele impuse in prima faza au fost indeplinite, iar o misiune de audit a certificat toate platile facute pana acum. Urmeaza faza a II-a, care presupune in primul rand construirea unei noi celule ecologice, tot la Albota, pentru care Argesul a primit recent o finantare de 3 milioane de euro.
Statii de transfer la Costesti si Curtea de Arges

Tot in a doua faza a proiectului trebuie securizate si cele doua depozite de la Curtea de Arges si Costesti si finalizarea tuturor investitiilor necesare pentru realizarea unor statii de transfer care vor permite integrarea celor doua zone in proiectul de management al deseurilor. „Prima celula ecologica e aproape plina, si din fericire am reusit sa convingem ministerul si Comisia Europeana ca e necesara finantarea unei a doua celule ecologice.

Tot acum, firma care asigura partea de asistenta tehnica si supervizare isi incepe programul“, a declarat Aurelian Gheorghe. Firma care se ocupa cu partea de consultanta in acest proiect e reprezentata de o asociere intre o societate spaniola si una romaneasca. In ceea ce priveste operatorul care va asigura colectarea, selectarea si transportul deseurilor, contestatia impotriva asocierii SC Financiar Urban – Salubritate – Salubris a trecut deja prin mai multe instante: de la Curtea de Apel Pitesti a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar acum s-a reintors la Curtea de Apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *