Perele sunt fructele ideale pentru persoanele care doresc sa tina cura de slabire, dar sunt sensibile la dulciuri.
In stare cruda sau gatite, perele pot constitui un desert delicios, dar si sanatos. Aceste fructe sunt dulci si bogate in fibre si antioxidanti, de aceea includerea lor in dieta poate scadea nivelul de colesterol si poate preveni diabetul.
1. Perele pot preveni diabetul
Perele rosii contin antociani, antioxidanti care ajuta la reducerea rezistentei organismului la insulina. Studiile realizate de cercetatorii de la Universitatea Harvard au descoperit ca persoanele care consuma cantitati mari de alimente bogate in antociani au un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, relateaza revista Canadian Living.
2. Perele pot scadea colesterolul
Perele contin fibre solubile care ajuta la scaderea nivelului de colesterol si fibre insolubile care contribuie la echilibrarea organismului. O para contine sase grame de fibre, adica 20 la suta din doza zilnica necesara unui adult.
3. Perele pot ajuta la slabire
Perele au un indice glicemic mic, iar zaharul pe care il contin se absoarbe treptat in sange. Astfel, „aceste fructe satisfac eficient nevoia de dulciuri si previn aparitia poftelor alimentare si a senzatiei de foame”, explica nutritionistul Mihaela Bilic in cartea Sanatatea are gust.