Trichineloza in Gorj

Specialistii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Gorj au anuntat ca au fost depistate doua noi cazuri de trichineloza pe teritoriul judetului. Noile focare au fost descoperite in localitatile Curtisoara, componenta a orasului Bumbesti Jiu, si Balesti.
trichineloza
Daca in localitatea Curtisoara familia care sacrificase porcul a asteptat rezultatul analizelor de laborator, cei din Balesti nu au mai avut rabdare si au consumat din carnea infestata cu trichinella spiralis. In aceasta situatie, patru persoane au fost internate de urgenta in spital, in momentul de fata acestea fiind in afara oricarui pericol. In ambele situatii, carnea a fost confiscata si incinerata. Cele doua cazuri de trichineloza au aparut la mai putin de o saptamana dupa descoperirea primului din acest an in localitatea Dragoieni.

TAXE DE LABORATOR
Ca in fiecare an, inainte de Sarbatorile de Craciun, atat laboratorul de analize, cat si personalul DSVSA Gorj sunt la dispozitia cetatenilor pentru controlul carnii de porc. Taxele percepute pentru controlul carnii in vederea depistarii eventualelor cazuri de trichineloza sunt aceleasi de anul trecut, respectiv 7 lei la circumscriptiile sanitar-veterinare de stat si 10 lei la cele private.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentRecifele de corali sunt pe moarte
Articolul următorPate din ulei vegetal

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente