Tulcea: Planul de management al Deltei Dunarii, transmis Ministerului Mediului

Tulcea: Planul de management al Deltei Dunarii, transmis Ministerului Mediului
Tulcea: Planul de management al Deltei Dunarii, transmis Ministerului Mediului

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) va transmite, saptamana aceasta, spre aprobare ministerului de resort Planul de management al institutiei, document care nu a mai fost actualizat de foarte multi ani.

“Vom transmite saptamana aceasta Ministerului Mediului Planul de management al Rezervatiei pentru ca documentul sa fie aprobat prin hotarare de guvern. Daca Planul de management nu va fi aprobat, am putea avea probleme in ceea ce priveste avizarea unor proiecte care se pot desfasura in Delta Dunarii”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, guvernatorul RBDD, Lucian Simion.

El a spus ca ultimul document de acest tip al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a fost emis in urma cu aproape 11 ani, Planul de management fiind documentul in baza caruia in aceasta arie naturala protejata se pot desfasura activitati.

“Planul de management care sper sa fie aprobat anul acesta va fi actualizat incepand de anul viitor, in functie de rezultatele cartarii Rezervatiei”, a precizat Lucian Simion.

De altfel, inca de la sfarsitul lunii august, atunci cand a preluat functia de guvernator al Rezervatiei, Lucian Simion a solicitat Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice o perioada de stand-by pentru a corobora masurile din Planul de management al Rezervatiei cu proiectele care pot fi finantate prin instrumentul financiar Investitii Teritorial Integrate (ITI).

“ITI prevede aproape 60 de milioane de euro pentru renaturare si punere in aplicare a unor masuri din Planul de management”, a mentionat guvernatorul Rezervatiei.

ITI este un instrument financiar european care reuneste fonduri din diferite programe operationale in suma totala de peste 1,1 miliarde de euro. Fondurile vor putea fi accesate exclusiv de comunitatile din perimetrul Rezervatiei, pentru imbunatatirea infrastructurii si serviciilor din sanatate, educatie si mediu, precum si pentru dezvoltarea activitatilor economice traditionale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente