Tunuri cu deodorant

0
368

100 de spray-uri uriase vor fi instalate in preajma uneia dintre gropile de gunoi din Beijing. Autoritatile chineze au decis sa incerce sa acopere cu parfum mirosul emanat de una dintre sutele de gropi de gunoi din zona, in urma numeroaselor plangeri de la localnici.gunoi China

Tunurile care pot elibera zeci de litri de parfum in fiecare minut pe o raza de 50 de metri functioneaza deja in preajma unor gropi de gunoi, dar sunt considerate o solutie temporara.

Potrivit municipalitatii, populatia metropolei – 17 milioane de locuitori – genereaza 18.000 de tone de deseuri menajere in fiecare zi, cu 7.000 de tone mai mult decat capacitatea statiilor de colectare.

Spatiu irosit

„Toate gropile de gunoi si statiile de tratare a deseurilor din Beijing se vor umple in patru ani. Asa ca trebuie sa luam acum masuri pentru a rezolva problema”, a declarat un expert al municipalitatii, Wang Weiping. Mai putin de 4% din gunoiul produs de locuitorii Beijingului este reciclat, 2% este incinerat, iar restul ajunge in gropile de gunoi.

Pe termen lung, guvernantii au in plan investitii masive pentru a dubla capacitatea de colectare a gunoiului, a mari rata de incinerare la 40% si a stopa cresterea volumului deseurilor pana in 2015 prin reciclare.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.