Turismul distruge Insulele Galapagos

Insulele GalapagosCand Charls Darwin a calcat pentru prima data pe minunatul taram al Insulelor Galapagos,natura era neatinsa,pura,ceea ce a dus la dezvoltarea celor mai fabuloase teorii stiintifice din toate timpurile.

Dupa 174 de ani de la aceasta mare descoperire, ecosistemul insulei sta sa se prabuseasca. Multimea de turisti care viziteaza Galapagos in fiecare an a dus la modificarea ecosistemului si chiar la disparitia unor specii de plante si animale unice in lume. Pe insula si in imprejurimi exista 106 specii, in afara de cele 450 care sunt considerate a fi in pericol si inca 90 care sunt considerate, oficial, vulnerabile.

Insectele si animalele introduse,de catre turisti,pe insula distrug diversitatea. Exista acum 748 specii de plante introduse,fata de cele 500 de plante native. Sobolanii negri,adusi ca pasageri clandestini,pe barca, au mancat ouale pasarilor, au distrus cuiburile si au intrat in competitie cu rozatoarele native, cum ar fi Soarecul Darwin, iar in anul 1996 acesta specie a fost declarata disparuta. Deasemenea pe insula mai exista doar 1538 de Pinguini Galapagos, singura specie de pinguini gasita in partea de nord a Ecuatorului. Un soi de malarie aviara distruge pasarile, in timp ce clima si pradarile pisicilor au redus populatia zburatoarelor.

Vizitatorii insulelor nelocuite trebuie sa fie insotiti de jandarmi, sa nu aduca mancare la ei si obligatoriu, sa se schimbe de haine pentru a evita introducerea semintelor pe tarm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *