Turistii aflati pe litoral pot colecta selectiv deseurile de ambalaje. Afla unde poti recicla

Turi?tii afla?i pe litoral pot colecta selectiv de?eurile de ambalaje. Afl? unde po?i recicla
Turistii aflati pe litoral pot colecta selectiv deseurile de ambalaje. Afla unde poti recicla
Turistii aflati pe litoral pot colecta selectiv deseurile de ambalaje. Afla unde poti recicla

Eco-Rom Ambalaje da si anul acesta startul distractiei responsabile pe litoralul romanesc: in perioada 3 – 25 august toti turistii aflati pe Plaja Vadu si Plaja Corbu din apropierea statiunii Navodari si in Camping S din statiunea Mamaia Nord vor colecta separat deseurile de ambalaje.

„Ne dorim ca toti turistii prezenti pe litoral sa se bucure de plaje curate, fara deseuri aruncate la intamplare. Si suntem constienti ca acest lucru nu se poate intampla decat prin responsabilizarea si implicarea lor in actiuni de colectare separata a deseurilor de ambalaje si in zonele in care isi petrec timpul liber, nu doar acasa. Astfel, ii asteptam pe turisti cu mii de premii atractive si jocuri interesante, totul pentru un mediu mai curat si in speranta ca le vom schimba obiceiurile”, a declarat Sorin Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Timp de 4 saptamani, voluntarii Mare Nostrum vor informa turistii cu privire la importanta colectarii separate a deseurilor de ambalaje si vor oferi 1.200 de saci colorati pentru deseurile de plastic-metal, hartie-carton si sticla. Toate deseurile colectate separat vor fi depozitate in locurile special amenajate, urmand ca operatorul de salubritate sa le ridice si sa le trimita spre statiile de reciclare. Mai mult decat atat, pe plajele Vadu si Corbu vor fi amplasate o serie de panouri informative, cu mesaje interactive de informare si mobilizare a turistilor astfel incat acestia sa pastreze plaja curata si sa colecteze separat deseurile de ambalaje.

In plus, peste 300 de premii vor fi oferite persoanelor care vor participa la concursurile de colectare separata de pe plaja.

Eco-Rom Ambalaje invita persoanele prezente in Camping S din statiunea Mamaia Nord sa colecteze separat deseurile de ambalaje prin intermediul celor 40 de containere speciale si al celor 1200 de saci colorati pentru plastic-metal, hartie-carton si sticla.

Sub deviza „Plaja Curata, Colectare Separata, Distractie Adevarata!” turistii sunt invitati sa participe la actiunile din cortul eco: workshopul recycle art – concurs de desene pe deseuri de ambalaje, roata reciclarii, jocul cu inele, eco-extemporalul, aici asteptandu-i peste 1.200 de premii atractive.

In plus, castigatorii probelor de fotbal si volei pe plaja din cadrul jocurilor ecolimpice vor fi recompensati, saptamanal, cu bere Ciuc.

Mai mult decat atat, la fiecare sfarsit de saptamana Eco-Rom Ambalaje va premia si acorda titlul de „Gasca Verde” celui mai responsabil si vesel grup din Camping S care va colecta separat cea mai mare cantitate de deseuri de ambalaje.

Anul trecut, prin intermediul actiunilor de colectare separata de pe Plaja Vadu si din Camping S au fost trimise spre reciclare 1.034 kg de deseuri de ambalaje, dintre care 447 kg de plastic, 535 kg de hartie-carton si 52 kg de sticla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *