Ucraina vrea sa treaca la economia verde

Pre?edintele AFM, Adrian Gearâp: România trebuie s? stimuleze economia “verde” ?i crearea de locuri de munc? “verzi”
Ucraina vrea sa treaca la economia verde
Ucraina vrea sa treaca la economia verde

Situatia destul de dificila in economia ucraineana a fortat conducerea tarii sa se gandeasca serios la metode de economisire a energiei si sa-si canalizeze eforturi semnificative pentru dezvoltarea tehnologiilor eficiente energetic, care ar reduce in mod semnificativ consumul de energie importata.

Drept dovezi pentru alegerea vectorului in cauza a devenit o serie de decizii luate in Ucraina in ultimii ani.

In special, Ministerul Mediului intentioneaza sa creeze o Academie de economie „verde”, care se va implica in formarea cadrelor de conducere, capabile sa lucreze tinand cont de cerinte tot mai mari de economisire a surselor de energie. Absolventii din aceasta institutie de invatamant trebuie sa aiba cunostinte necesare pentru dezvoltarea eficientei energetice in cadrul economiei si anume ei ar trebui sa devina forta motrice pentru tranzitia tarii la folosirea eficienta a surselor energetice.

Un alt proiect educational in aceasta directie va fi organizarea unei serii de ateliere de lucru si cursuri de instruire cu privire la dezvoltarea durabila si conservarea resurselor naturale. Punerea in aplicare a acestei idei este incredintata Academiei Ecologice de Stat de Studii Postuniversitare, iar cunostintele dobandite la aceste cursuri vor ajuta sefilor actuali ai serviciului administrativ sa-si realizeze pe deplin potentialul eficientei energetice in toate regiunile din Ucraina.

Este vorba despre eficienta energetica in constructii a carei nivel in tara este extrem de scazut. In cazul dezvoltarii si distribuirii in masa, a cumpara o casa care indeplineste standardele energetice si ecologice internationale sau a inchiria un apartament intr-o casa eficienta energetic in orasul Harkov va fi in stare orice cetatean al Ucrainei, comunica Vlasne-Kharkov.

Ministerul Mediului asteapta ca acestea si o serie de alte proiecte vor permite crearea in Ucraina pana in 2020 unui sistem de guvernare eficienta la nivel de stat, cu un principiu de baza de functionare si anume – atragerea la maxim a tehnologiilor „verzi”, tranzitia de calitate la energie alternativa si cresterea eficientei energetice durabile in toate sectoarele de productie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *