UE si-a stabilit obiectivele pentru energie regenarabila- 20 pana in 2020

O tinta de 20% din energia Europei sa vina din surse regenerabile a fost stabilita pentru anul 2020 de catre tarile UE. Acestea au mai decis sa reduca rolul biocombustibililor din pricina ingrijorarilor legate de cultivarea recoltelor pentru combustibil in taile in curs de dezvoltare.
energii regenerabile
Ca o concesie, statele UE care nu pot indeplini obiectivele individuale de folosire a resurselor regenerabile vor putea externaliza o parte din eforturile lor prin sponsorizarea proiectelor ecologice in alte state sau prin cumpararea de credite de la tarile care au depasit obiectivul.

In locul obiectivului paralel de anul trecut de 10 procente pentru combustibilul de transport sa fie ecologic, acesta va include acum toate metodele de transport, precum masini sau trenuri electrice, dar va fi exclusa aviatia. Obiectivele acestea sunt o parte importanta a pachetului de schimbare climatica a UE, ce va fi semnat de cei 27 lideri in aceasta saptamana la Bruxelles. Fiecare tara va avea propriul obiectiv. Acordul a fost tinut in loc de Italia care a obtinut o revizuire a pachetului privind energia si biocombustibilii in anul 2014.

Sursa: Antena 3

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente