Un britanic a inotat la poalele Everestului

0
293

Britanicul Lewis Gordon Pugh a intotat pe o distanta de 1 kilometru in apa rece ca gheata a Lacului Pumori, situat la o altitudine de aproape 5.2000 de metri.baie la poalele Everestului

Temerarul britanic Lewis Gordon Pugh, supranumit „Omul-urs polar”, a devenit prima persoana din lume care a inotat de-a lungul Lacului Pumori, situat la poalele varfului Everest.

Purtand doar un slip, o casca de inot si o pereche de ochelari de apa, el a inotat pe o distanta de 1 kilometru in lacul situat in vecinatatea Ghetarului Khumbu, la o altitudine de aproape 5.200 de metri. Lewis Gordon Pugh, in varsta de 40 de ani, a parcurs traseul in 22 de minute si 51 de secunde, informeaza Sky News.

„A fost cea mai dificila incercare pe care am realizat-o vreodata, deoarece a trebuit sa mentin un echilibru. Daca as fi inotat prea repede atunci nu as mai fi putut respira si m-as fi inecat, iar daca as fi inotat prea incet as fi intrat in hipotermie”, a declarat Pugh.

Prin performanta sa, britanicul si-a dorita sa atraga atentia asupra topirii ghetarilor din Himalaya.

In 2007, Lewis Gordon Pugh a devenit primul om care a inotat pe o distanta lunga la Polul Nord geografic. Folosind tot echipamentul estival utilizat in traversarea Lacului Pumori, el s-a aruncat in apa de – 1,7 grade Celsius (apa sarata ingheata la – 1,8 grade Celsius), cea mai rece in care a inotat vreodata un om, parcurgand distanta de un kilometru in 18 minute si 50 de secunde.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.