Un elvetian a facut inconjurul lumii intr-un taxi care functioneaza cu energie solara

52.000 de kilometri, prin 38 de tari, in 17 luni si o zi, fara niciun pic de benzina. Este bilantul calatoriei in jurul lumii pe care a facut-o un elvetian cu un taxi ce functioneaza doar cu energie solara.

taxi solar
Elvetianul Louis Palmer a fost primit cu aplauze in Polonia, destinatia finala. A plecat in calatorie din Lucerna, pe 3 iulie 2007. A traversat Europa, Asia, Australia, Noua Zeelanda si America de Nord trezind admiratia oamenilor. Acum se intoarce acasa cu un record cu care se poate mandri.

Vehiculul inventat chiar de Palmer este de fapt o tricicleta acoperita, cu doua locuri, care tracteaza o remorca acoperita cu panouri fotovoltaice. Asa-numitul taxi solar este primul vehicul care traverseaza lumea folosind doar energie solara, fara niciun derivat de combustibil.

”Am dorit sa demonstram oamenilor ca masina solara este o solutie de viitor foarte buna, pentru ca nu polueaza aerul, deci este ecologica si extrem de economica”, a precizat Louis Palmer.

Elvetianul recunoaste ca masina viitorului are si neajunsuri. Daca ar fi produsa la scara industriala pretul vehiculului ar depasi 10.000 de euro. In conditiile in care soselele au devenit extrem de aglomerate automobilul este cam incomod: are noua metri lungime si poate atinge viteza de maximum 90 de kilometri la ora. In plus masina rezista cu panouri solare doar o suta de kilometri. Dupa care motorul trebuie conectat la baterii.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente