Un francez va traversa doua continente pe o bicicleta solara

Florian Bailly a trecut in drumul catre Japonia si prin Romania.bicicleta solara

Un francez vrea sa parcurga 13.000 de km, in 100 de zile, traversand peste 10 tari si doua continente pe o bicicleta electrica solara. In trecerea lui prin Romania, Florian Bailly a fost incurajat de un grup de pasionati de biciclete, care l-au asteptat pe drumul national 65 Pitesti-Slatina, in localitatea Albota.

Florian Bailly a plecat acum 15 zile din Franta si are ca destinatie finala, Japonia, proiectul numindu-se „In drum spre Tara Soarelui Rasare”. Pana acum, francezul a parcurs 2000 de km pe o bicicleta care foloseste energie solara.

„Ideea mea a fost sa fac o calatorie cu acest vehicul hibrid, nou, care utilizeaza energii nepoluante. De aici ideea de a pleca pe bicicleta, care deja e un mijloc de transport curat si ecologic, apoi de a adauga la bicicleta energie electrica si solara”, a explicat Florian Bailly.

Bateria vehicolului se incarca de la soare, prin cele doua panouri. Energia alimenteaza un motor electric, iar cand ploua, motorul foloseste energia solara acumulata in bateria vehicolului.

„E cazul sa incepem sa ne gandim si la altceva decat combustibil fosil si orice inceput e bun, pentru ca de aici vin mai departe ideile si perfectionarea tehnologiei. As pleca cu el acum, sincer sa fiu, daca as putea”, a declarat Ion Sanduloiu, director Salvamont Arges.

Dupa finalizarea acestui proiect, francezul a spus ca va reveni cu placere la Pitesti si in Romania, unde s-a simtit execelent si a fost primit cu mare bucurie.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *