Un mic producator norvegian de masini electrice renaste ajutat de compania care face masini Porsche in Finlanda

Valmet Automotive, companie care produce masini Porsche in Finlanda a inceput constructia unui mic vehicul electric pentru compania norvegiana Think care acum sase luni si-a inchis uzina din tara de origine si a intrat in restructurare judiciara. Think si-a revenit dupa ce mai multi investitori, inclusiv Valmet, au ajutat-o sa stranga aproape 50 de milioane de dolari. Compania are 2.300 de comenzi pentru un mic vehicul de oras care in SUA va costa 30.000 de dolari, scrie Bloomberg.Masina electrica Think City

Masinile de clasa mini Think City sunt produse in Finlanda de Valmet, companie ce construieste si patru modele Porsche, iar la anul va construi un model electric pentru americanii de la Fisker. Masina, a carei constructia a inceput, Think City, are o autonomie de 180 km si in SUA ar trebui sa coste circa 30.000 de dolari.

Cei de la Think spun ca au comenzi pentru 2.300 masini din tari precum SUA, Austria, Danemarca, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia si Elvetia. Masinile vor fi destinate flotelor unor institutii guvernamentale si vor fi testate si la diverse universitati, sau vor fi de proba folosite ca taxiuri, cum se intampla in Norvegia.

Think, cu sediul la Oslo, spune ca in maximum doua luni va alege un loc pentru constructia unei uzine in SUA. Compania a produs autoturisme in volume mici intr-o uzina din Norvegia pe care a inchis-o din cauza problemelor financiare in trimestrul al doilea. Compania a intrat in reorganizare judiciara si a fost salvata de investitori care au injectat 47 de milioane de dolari.

Sursa: HotNews

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente