Un numar de 13 companii sunt interesate sa concesioneze zacaminte petroliere in Romania

Concesionarea a 35 de zacaminte petroliere a atras interesul a 13 companii, iar numarul potentialilor investitori ar putea creste, ca urmare a mentinerii taxelor si redeventelor la nivelurile actuale, au declarat, astazi, surse din Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), citate de Mediafax.

Companiile care au preluat date despre cele 26 de perimetre scoase la licitatie de ANRM in vederea exploatarii sunt Toreador Resources (SUA), Sterling (Canada), Zeta (Marea Britanie), Expert Petroleum (Romania), Valhalla (Norvegia), RAG (Austria), Solaris (Egipt), Blackstairs (Irlanda), Celtic (Irlanda), Winstall, Amromco (SUA), Transbalkan (Bulgaria) si Thetys (Suedia).

Totodata, RAG si Blackstairs au preluat si documentele privitoare la explorarea a cinci din cele noua perimetre pe care ANRM intentioneaza sa le concesioneze.

“Decizia Guvernului de a nu creste taxele si redeventele petroliere a fost bazata pe argumente juridice, in care determinante au fost avizele nefavorabile ale Ministerului Justitiei, dar in mod cert va stimula companiile sa vina la licitatie”, au afirmat sursele.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,172FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente