Un studiu recent publicat arata ca in Europa in general clima se raceste

Un studiu recent publicat arata ca in Europa in general clima se raceste

In timp ce la noi se anunta o vreme in usoara incalzire, un studiu recent publicat arata ca in Europa in general clima se raceste.

Specialistii au identificat o racire a climatului Europei care, in plus, vine si cu cresterea cantitatilor de precipitatii. Oamenii de stiinta considera ca suntem in apropierea unui Minim Solar, in urnmatorii ani, care poate fi comparat cu o situatie similara de acum 2.800 de ani, cand la nivel de clima la noi pe continent s-au produc modificari semnificative.

Cu alte cuvinte, putem spune ca teoria conform careia incalzirea globala bate la usa este serios zdruncinata de acest studiu care ar dovedi contrariul. Chiar daca in prezent ne indreptam spre un maxim solar (2013) care, conform NASA, va aveal loc la jumatatea anului viitor, rezultatele cercetarilor recente vorbesc despre un impact major asupra climei pe Terra, mai ales asupra Europei, in sensul scaderii temperaturii si cresterii cantitatilor de precipitatii. O veste buna pentru regiunile sudice ale Europei, unde se preconiza seceta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente