Becurile cu LED vor putea fi utilizate peste doua decenii si vor consuma foarte putina energie

Becurile cu LED vor putea fi utilizate peste doua decenii si vor consuma foarte putina energie

Becurile cu LED care vor putea fi utilizate peste doua decenii si consuma foarte putina energie ar putea fi puse in vanzare la finele acestui an.

General Electric, Philips si Sylvania si-au prezentat produsele inovatoare in cadrul conferintei industriale Light Fair din Las Vegas.

Aceste becuri utilizeaza LED-uri (light-emitting diodes), in loc de filamente si produc aceeasi lumina ca si un bec traditional de 100 de watti.
Descarca aici Programul Special de Alerta Manager.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Stirile Relevante ale Momentului! …clic aici

Totusi, LED-urile nu sunt ieftine (au insa o durata de viata de 20 de ani, in care ne-am fi cumparat sute de becuri clasice).

In luna aprilie, Philips a prezentat LPrize LED, un bec de 60 de dolari – care consuma doar 9,7 watti, oferind lumina unui bec incandescent de 60 watti.

Compania a anuntat ca prin intermediul unor contracte cu magazinele de specialitate, becurile economice vor fi vandute cu sub 20 de dolari/bucata.

Noul bec EnduraLED de la Philips seamana cu unul normal, dar este echivalentul unui bec clasic de 100 watti, consumand insa de patru ori mai putina energie electrica (facturile la curent vor arata mai bine!).

Atat Philips, cat si Sylvania, au declarat ca produsele lor vor fi lansate in magazine la finele acestui an, in timp ce GE doreste sa vanda becul „magic” incepand cu 2013. Compania vinde deocamdata un bec de 9 watti LED, care va inlocui becurile clasice de 40 watti, la un pret de 50 de dolari.

Toate cele trei becuri economice au o durata de viata de peste 20 de ani, intr-un regim de utilizare de aproximativ trei ore pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *