Unda verde pentru terase verzi si mini-centrale fotovoltaice pe blocurile din Slatina

Unda verde pentru terase verzi si mini-centrale fotovoltaice pe blocurile din Slatina
Unda verde pentru terase verzi si mini-centrale fotovoltaice pe blocurile din Slatina

Consilierii locali slatineni au aprobat, saptamana trecuta, regulamentele de desfasurare a concursurile „Slatina, orasul teraselor verzi” si „Slatina, oras cu energie eco”.

Cele doua competitii propuse de municipalitate se vor desfasura dupa sistemul concursului foarte popular „Slatina – oras verde, oras curat”, prin intermediul caruia au fost reabilitate mai multe blocuri si scari de bloc din oras.

„Am aprobat regulamentele celor doua concursuri si toti cetatenii Slatinei vor afla perioadele cand se pot inscrie, perioada in care se vor desfasura aceste concursuri. Le-am explicat de fiecare data ce presupun aceste concursuri. In primul rand, este vorba de reabilitarea teraselor prin realizarea de spatii verzi. Aceasta idee a venit de la un copil inimos, cu initiativa. Cel de al doilea proiect presupune realizarea de panouri fotovoltaice, o mini-centrala fotovoltaica, care sa acopere consumul de energie electrica pe casa scarii. Ne-am adresat in special blocurilor cu zece etaje, care au si lifturi, in aceste cazuri consumul de energie fiind unul substantial. Atunci trebuie sa gasim solutii astfel incat facturile acestor oameni sa scada”, a precizat Minel Prina, primarul Slatinei.

Edilul-sef a mai declarat ca slatinenii deja si-au aratat interesul pentru a-si inscrie imobilele de locuit in cele doua competitii.

„S-au depus niste scrisori de intentie, altceva nu trebuie facut. Dupa depunerea acestor scrisori de intentie, se face o evaluare. In functie de punctaj si de sumele alocate pentru aceste proiecte, vom introduce aceste scari in aceste programe”, a mai spus Prina.

El a adaugat ca, in cazul concursului „Slatina, oras cu energie eco”, municipalitatea analizeaza instalarea unei micro-centrale fotovoltaice pentru mai multe scari ale unui bloc.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente