UniCredit Leasing finanteaza parcuri energetice eoliene

0
328
UniCredit Leasing finanteaza parcuri energetice eoliene
UniCredit Leasing finanteaza parcuri energetice eoliene

UniCredit Leasing Corporation (UCL) a finantat, in premiera pentru piata de leasing din Romania, proiecte de energie eoliana. (VEZI detalii in prezentarea atasata)

-Acest segment prezinta un potential important si reprezinta, in acelasi timp, o provocare pentru noi ca finantatori, fiind o arie relativ noua pentru activitatea de leasing. Dorim sa ne diversificam portofoliul, sa finantem in continuare proiecte de energie regenerabila, dar si din sectoarele agricol si medical -, a subliniat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing Corporation.

UCL a semnat primele doua contracte pe segmentul finantarii prin leasing a energiei eoliene in Romania, partenerii finantati fiind Holrom si Energy Rose Group.

Holrom a investit, incepand din 2005, in proiecte de energie eoliana, prin intermediul Holrom Renewable Energy, devenind in scurt timp unul dintre cei mai importanti producatori de energie eoliana din Romania. Cu sustinerea UniCredit Leasing, HRE si-a extins parcul eolian cu o capacitate suplimentara de 12 MW.

Energy Rose investeste in parcuri eoliene din Europa Centrala si de Est, in special in Polonia si Romania. Compania isi desfasoara activitatea din Bucuresti iar investitorii sai sunt din Israel. Energy Rose isi lanseaza in prezent primul parc eolian din Romania si face acest lucrui cu sprijinul UniCredit Leasing. Obiectivul grupului este de a ajunge la o capacitate totala de productie de 250 MW pana in 2016.

UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. este liderul pietei de leasing din Romania, acoperind cele trei segmente principale: auto, de echipamente si imobiliar. Compania finanteaza cu succes proiecte din domenii variate, fiind activa si avand actiuni complexe in constructii, transporturi, agricultura, industria alimentara si medicala, prelucrarea lemnului si a metalelor etc. Cu o retea de 17 sucursale, UniCredit Leasing are acoperire la nivel national, oferind totodata servicii de brokeraj de asigurare si management al flotelor de autoturisme.

UniCredit este o institutie financiara de top, cu radacini puternice in 22 tari europene si cu o prezenta internationala pe 50 de piete, cu aproximativ 9.600 sucursale si peste 162.000 angajati la 30 iunie 2010.
In regiunea CEE, UniCredit opereaza cea mai mare retea bancara internationala cu aproximativ 4.000 sucursale si puncte de lucru. Grupul este activ in urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.