Unii sadesc copaci, altii ii taie cu barbarie

Oradenii sunt nemultumiti de modul in care RER Ecologic Services toaleteaza copacii din cartierul Rogerius. Desi in cadrul campaniei de toamna  s-au plantat circa 5.000 de arbori, oradenii se plang de modul in care e intretinut spatiul verde.

Transformarea Oradei intr-un oras verde este vazuta de catre unii oradeni ca o munca fara sfarsit, ca urmare a faptului ca lucrurile bune realizate de voluntari sunt distruse de altii. O cititoare a site-ului oradea.adevarul.ro, care s-a semnat cu numele de Adelina, ne-a semnalat faptul ca, in zona blocului Master din cartierul Rogerius, toaletarea arborilor a fost realizata cu efecte dezastruoase asupra mediului inconjurator.

„Conducerea asociatiei de la blocurile tip L a chemat macelarii de la RER sa toaleteze copacii. Totul a fost ok, pana cand am vazut munca celor de la RER: pomi tineri taiati complet, gard viu taiat complet, doar ca domnii cu drujba sa poata intra cu masina pana in mijlocul gradinii. Unii planteaza, altii fac lemne de foc”, a scris Adelina, intitulandu-si mesajul „Defrisari masive in Rogerius, marca RER”.

La fel de revoltata este si Melania Stoica (15 ani), ai carei bunici locuiesc in zona respectiva si care a participat la plantari de arbori in Rogerius. „Trecand pe langa blocul bunicilor, am gasit un singur copac, dintre toti cei pe care ii stiam in copilarie”, a spus Melania dezamagita.

Carmen Chertes, purtator de cuvant la Primaria Oradea, a spus ca RER executa toaletarea arborilor la cererea asociatiilor de proprietari, in baza avizului emis de catre compartimentul de specialitate din cadrul primariei. „Un reprezentant al municipalitatii se va deplasa in teren, pentru a constata situatia”, a spus Carmen Chertes, subliniind ca in cadrul campaniei de toamna s-au plantat pana in prezent cinci mii de arbori.

Horia Burlau, sef sectie salubrizare la RER, a spus ca lucrarile din zona strazii Podului au fost realizate la cerere. „Nu taiem de capul nostru. Taiem numai ceea ce vrea asociatia de locatari si primaria”, a spus Burlau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *