Vancouver lanseaza primul program de reciclare a chistoacelor de tigari

 Vancouver lanseaza primul program de reciclare a resturilor de tigari
Vancouver lanseaza primul program de reciclare a resturilor de tigari

Vancouver este primul oras care isi propune sa recicleze mucurile de la tigari. Ideea vine in sustinerea initiativei autoritatilor de a transforma orasul in unul ecologic, pana in 2020.

Proiectul pilot a fost lansat prin instalarea a 110 recipiente de colectare in patru zone centrale, unde resturile de tigara sunt foarte multe, iar zonele extrem de poluate.

Viceprimarul Andrea Reimer, a declarat ca programul va ajuta orasul sa devina mai curat.

Filtrele de la tigari sunt facute din acetat de celuloza, si pot fi reciclate in materiale cum ar fi cheresteaua sau paletii folositi in transportul maritim.
Zakes Albe, pesedintele companiei TerraCycle, a declarat ca resturile de la tigari reprezinta cel mai raspandit deseu de pe planeta. Se estimeaza ca aproximativ 3500 miliarde de mucuri de tigara sunt aruncate in fiecare an.

Nu numai ca aceasta este o mare cantitate de deseuri, dar ele sunt extrem de toxice. Un muc de tigara, aruncat in acvariul unui peste, il poate omori.
TerraCycle va furniza recipiente, va acoperi costurile de instalare si de golire a recipientelor de colectare, creand noi locuri de munca.

Daca initiativa autoritatilor canadiene va avea rezultatul scontat, orasul va fi primul din lume care nu va mai avea mucuri de tigara aruncate pe strazi.
Compania TerraCycle a lansat si un video care explica modalitatea de colectare a acestora.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente