Varujan Vosganian, noul ministru pentru Economie, se numara printre sustinatorii demararii exploatarilor la Rosia Montana

0
340
Vâlcov: Nu ?tim când vom da raportul final pe Ro?ia Montan?. A picat propunerea de a vota luni
Vâlcov: Nu ştim când vom da raportul final pe Roşia Montană. A picat propunerea de a vota luni
Varujan Vosganian, noul ministru pentru Economie, se numara printre sustinatorii demararii exploatarilor la Rosia Montana

Varujan Vosganian, ministrul propus pentru Economie, a declarat vineri, la audierile in comisiile parlamentare, ca se numara printre sustinatorii demararii exploatarilor la Rosia Montana, insa a precizat ca ar trebui rediscutat contractul incheiat cu Gold Corporation.
“In ceea ce priveste Rosia Montana, daca chestiunile de mediu sunt rezolvate, eu ma numar printre cei care sustin orice masura care duce la cresterea ocuparii si la valorificarea resurselor interne, a declarat Varujan Vosganian. El a precizat insa ca orice discutie in acest sens va demara doar in conditiile in care “un raspuns ferm din partea Mediului”, informeaza realitatea.net.

“In ideea in care ni se da un aviz raspicat ca, din perspectiva protectiei mediului actiunea este fezabila, eu am mai multe provocari de natura economica. As vrea sa ma lamuresc in legatura cu metalele rare care sunt acolo. As vrea sa evaluez exact despre ce resurse vorbim. Acolo nu e numai aur, ci si alte metale rare”, a explicat Vosganian. El a adaugat ca ar vrea sa stie daca aceste aspect au fost discutate aceste aspect cu partenerii externi (Gold Corporation, n.r.), prin urmare are in vedere o rediscutare a contractului de exploatare incheiat cu firma respective. “As vrea insa sa avem o discutie aprofundata cu priivre la avantajele bilaterale, mai ales ca acest contract a evoluat, iar pozitia statului a devenit din ce in ce mai fragila”, a aratat Varujan Vosganian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.