Una dintre cele mai populare legume de iarna, varza, este un aliment-medicament foarte eficient. Datorita bogatiei de principii active, nutritionistii considera ca varza este „leac excelent pentru foarte multe boli”.
Fitonutritionistul Eric Favre precizeaza ca leguma aceasta, specifica anotimpului rece, are o actiune anticancerigena dovedita prin teste de laborator. Compozitia sa este un rezervor de saruri minerale. Potrivit unor cercetari recente, prin consumul zilnic (doua pahare de suc, timp de trei saptamani) se accelereaza vindecarea inflamatiilor la stomac si intestine (colite, gastrite, ulcere).
Reteta saptamanii
Budinca de varza cu carne de miel
Timp de pregatire: o ora si jumatate, Calorii – 600
Ingrediente: un kg de carne de miel, o varza mare, o lingura de faina, 35 g unt, sare, piper si patrunjel, dupa gust.
Preparare: carnea se taie in bucatele mici. Varza se toaca in cuburi mai mari. Intr-o cratita bine unsa cu unt se asaza in straturi carnea si varza, se adauga condimentele, apoi se umple vasul cu apa. Se pune la cuptor, la foc potrivit, o ora. Cand este aproape gata, se prepara un rantas din unt si faina care se toarna peste budinca. Se mai tine in cuptor 10 minute; se asezoneaza cu patrunjel, tocat marunt.
Sursa: Adevarul