Vechea groapa de gunoi a Clujului se inchide

Groapa de gunoi de la Pata Rat se inchisa, dar deseurile vor fi depozitate… tot la Pata Rat, pana la deschiderea unei rampe ecologice.graopa de gunoi Pata Rat

Groapa de gunoi de la Pata Rat se va inchide vineri, in locul acesteia urmand sa se deschida o rampa ecologica. Pana atunci, gunoaiele vor fi depozitate tot la Pata Rat, dar selectiv. „Langa platforma inchisa am amenajat trei celule: platforma unu, cu deseuri reciclabile, platforma doi, cu cele uscate care pot sta cel putin 30 de zile, si platforma trei, unde vor fi deseurile umede pana la 180 de zile”, spune Eugen Veres, administratorul rampei. Suprafata noului depozit are opt hectare.

Veres a precizat ca de vineri toate institutiile responsabile de gestionarea deseurilor trebuie sa respecte normele impuse de Uniunea Europena, iar operatorii de salubritate, sa produca mai putine deseuri.

In ceea ce priveste vechea rampa… „Obligatoriu dupa ce se va inchide trebuie supravegheata cel putin 30 de ani, dar solutia va fi gasita de Consiliul Judetean Cluj, care va organiza o licitatie pentru ecologizarea sau exploatarea gropii”, a afirmat Veres.

Noua rampa de gunoi a orasului urmeaza sa fie construita de Consiliul Judetean Cluj, pe un teren pus la dispozitie de comuna Feleacu, si trebuie finalizata in cel mult un an.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *