Vegetarienii, mai putin afectati de cancer fata de cei care consuma carne

In urma unui studiu efectuat pe 52.700 de persoane, cercetatorii britanici au descoperit ca dieta vegetariana ajuta organismul uman sa se protejeze impotriva mai multor forme de cancer. Studiul a fost publicat recent in American Journal of Clinical Nutrition, relateaza BBC News.
vegetarienii
Voluntarii vegetarieni care au participat la experiment au dezvoltat un numar cu mult mai mic de forme de cancer, spre deosebire de voluntarii care consumau carne. Ciudat este ca cercetatorii au descoperit ca vegetarienii au dezvoltat cancer colorectal, intr-un procentaj destul de mare. Aceasta forma de cancer este in general asociata cu consumul de carne.

Voluntarii au fost recrutati din Marea Britanie in anii 90, si au varste cuprinse intre 20 si 89 de an. Studiul a analizat dietele lor. Participantii au fost impartiti in patru categorii: „consumatori de carne”, „consumator de peste”, „vegetarieni” si „veganisti ” (strict vegetarieni).

Pe parcursul perioadei de monitorizare au fost inregistrate mai putine cazuri de cancer decat se asteptau cercetatorii. Se pare ca voluntarii aveau o sanatate mai buna decat majoritatea populatiei.

Grupul „consumatorilor de peste” si cel „al vegetarienilor” a inregistrat, insa, cea mai importanta scadere a tuturor tipurilor de cancer dezvoltate, comparativ cu grupul „consumatorilor de carne”.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *