Verzii protesteaza impotriva exploatarii de la Rosia Montana

Verzii protesteaza impotriva exploatarii de la Rosia Montana

Miscarea Verzilor din judetul Bihor organizeaza pentru duminica, 24 iulie, o miscare de protest impotriva proectului minier pe baza de cianuri de la Rosia Montana.

Protestul se va desfasura intre orele 15.00 si 16.00, in fata sediului UDMR din Oradea, situat in Piata Unirii nr. 2-4, sub Pasajul Vulturul Negru.

Potrivit liderului Miscarii Verzilor, Horea Vuscan, locul protestului a fost ales din considerentul ca in fruntea minsterelor Culturii si Mediului se afla oameni politici sustinuti de UDMR, Kelemen Hunor si Laszlo Borbely. Apelul pe care verzii bihoreni vor sa il adreseze clasei politice romanesti este: „Stopati mineritul pe baza de cianuri!”

„Miscarea Verzilor solicita modificarea legislatiei romanesti pentru interzicerea mineritului pe baza de cianuri, in acord cu consesul european realizat prin votarea, cu o larga majoritate, in Parlamentul European, pe data de 5 mai 2010, a unei rezolutii prin care se recomanda interzicerea acestui tip de tehnologie in Uniunea Europeana”, a transmis Horea Vuscan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *