Verzii si ecologistii isi impart colegiile parlamentare din Maramures sub lupa USL

Verzii si ecologistii isi impart colegiile parlamentare din Maramures sub lupa USL

Partidul Verde (PV) si Partidul Ecologist Roman (PER) anunta ca vor avea candidaturi comune in Maramures la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Conducerile de la centru ale celor doua formatiuni, plus cea a Miscarii Verzilor Democrat Agrarieni (MVDA), au batut palma in vederea unei fuziuni care sa ajute campania electorala iar in judet urmeaza, in octombrie, o serie de intalniri cu scopul de a convinge diversi oameni cunoscuti si cu potenta financiara sa urce in noua arca ecologista. Planurile locale ar putea fi, insa, date peste cap de catre USL, pentru ca Victor Ponta a aratat ca nu exclude ca pe listele uniunii sa apara reprezentanti ai viitoarei structuri politice verde-ecologista.

Declaratiile liderului PSD au fost facute chiar in ziua semnarii protocolului pentru fuziune de catre liderii celor trei formatiuni politice. Ponta a luat parte la eveniment, intarind ideea unei colaborari stranse intre social-democrati si verzii-ecologisti, in ciuda protestelor pe care PER le-a lansat in tara impotriva noii guvernari.

Formarea noului partid e programata sa aiba loc pana in decembrie, in cadrul unui congres national. Intre timp, la nivel local se fac planuri. Sursele eMaramures spun ca verzii discuta oportunitatea sustinerii unor candidaturi independente in Maramures din partea unor primari cum ar fi Toader Mihali din Borsa sau Ioan Calauz, de la Primaria Basesti.

Presedintele filialei PV si cel al PER Maramures nu au vrut sa comenteze asupra numelor, mentionand ca o decizie va fi luata in urma unor sedinte comune ale structurilor locale de partid. Ei au aratat in schimb ca, personal, iau in calcul o candidatura la parlamentare. Simion Bizau ar fi interesat sa intre in cursa in Colegiul 2 Baia Mare-Est la Camera Deputatilor, care e reprezentat acum in parlament de catre social-democratul Florin Tataru. Vasile Tivadar tatoneaza terenul pentru Colegiul 7 Sighetu Marmatiei, unde in prezent e deputat fostul viceprimar Stefan Beres si unde ar fi trebuit sa candideze fosta primarita Eugenia Godja.

Potrivit intelegerilor facute la centru, presedintele noii formatiuni va fi ales din partea MVDA, cel executiv va fi membru al PER iar secretarul general va proveni din cadrul Partidul Verde. Verzii si ecologistii au mai avut incercari in vederea fuziunii, insa colaborarile demarate au esuat – inclusiv cele de la nivel local. La alegerile partiale derulate in Maramures in vara anului trecut, pentru Colegiul 2 Camera Deputatilor, au mers pe o candidatura comuna – cea a fostului viceprimar Mircea Dolha, dar imediat dupa anuntarea esecului s-a pus punct relatiilor politice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente