Pamantul se poate salva singur de la incalzirea globala

Pamantul se poate salva singur de la incalzirea globala

Cercetatorii au descoperit secretul prin care Pamantul se poate salva singur de la incalzirea globala. Dupa mai multe teste in laboratoare de ultima generatie, savantii au identificat molecula care garanteaza viata lunga planetei.

Intermediarii Criegee se formeaza in atmosfera si sunt capabili sa neutralizeze poluanti ca dioxidul de azot si dioxidul de sulf, substante responsabile de incalzirea globala.

Molecula surpriza care fereste Pamantul de pericolul unei ere glaciare se formeaza atunci cand stratul de ozon reactioneaza cu hidrocarburi gen alchene.

Acestea provin in proportie de 90% din ecosistemele de pe Terra, ceea ce i-a facut pe cercetatori sa afirme ca schimbarile climatice sunt mult mai eficiente decat se stia pana acum.

Totusi, pentru a ajuta planeta sa nu se supraincalzeasca, trebuie sa protejam spatiile verzi. Plantele reprezinta principala sursa pentru eliberarea in atmosfera a intermediarilor Criegee.

Cercetatorii britanici au izolat moleculele surpriza printr-o tehnologie de ultima ora, folosind radiatia laser.

Astfel, savantii au putut observa in detaliu cum din reactia cu poluantii au rezultat aerosoli, sau particule minuscule care reflecta radiatia solara inapoi in spatiul cosmic.

Acest proces conduce la o racire mult mai rapida a Terrei, potrivit oamenilor de stiinta. Aceste ultime descoperiri au fost facute in laboratoarele universitatile engleze din Manchester si Bristol.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente