Victor Ponta participa joi, la Viena, la o conferinta despre energia regenerabila, organizata de Arnold Schwarzenegger

0
342
Tarif mai mic pentru energia electric? produs? din surse regenerabile
Investitorii în energia regenerabilă continuă să ceară aprobări în ritm susţinut pentru noi proiecte
Victor Ponta participa joi, la Viena, la o conferinta despre energia regenerabila, organizata de Arnold Schwarzenegger
Victor Ponta participa joi, la Viena, la o conferinta despre energia regenerabila, organizata de Arnold Schwarzenegger

Premierul Victor Ponta si ministrul Mediului, Rovana Plumb, participa joi, la Viena, la Conferinta R20 privind implementarea viitorului sustenabil din punct de vedere energetic.

Potrivit Biroului de presa al Guvernului, premierul Victor Ponta va sustine, la eveniment, o prezentare cu privire la optiunile Romaniei in domeniul energetic – cu accent asupra energiei “verzi” si sustenabilitatii – si directiile strategice urmarite de Executivul roman in acest sector, iar ministrul Rovana Plumb va transmite un mesaj pe tema rolului regiunilor in implementarea noilor solutii in materie de energie.

Conferinta este organizata sub patronajul cancelarului Austriei, Werner Faymann, si al fostului guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger (cunoscut pentru proiectele sale reusite in domeniul protectiei mediului), cu sprijinul UNDP, UNEP si al altor organizatii din sistemul UN.

Initiatorul este R20, structura creata de fostul guvernator Schwarzenegger pentru a sprijini diferite comunitati sa implementeze proiecte de dezvoltare durabila si prietenoasa fata de mediu, precizeaza sursa citata.

Printre participanti se numara si Gustaf Nobel, presedintele “Nobel Sustainability Trust”, Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, membri ai guvernelor UE, specialisti in protectia mediului, reprezentanti ai mediului academic si ai unor importante companii europene.

Printre subiectele de discutie care vor fi abordate in cadrul acestui eveniment se numara mecanismele financiare inovative pentru investitiile in protectia mediului, modalitati de implementare a energiilor regenerabile, rolul regiunilor si strategiile la nivel regional pentru implementarea noilor energii.

Premierul Victor Ponta si-a inceput vizita la Viena miercuri seara, cand a avut o intalnire cu omologul austriac, Werner Faymann, transmite Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.