Enreg 2013 – viitorul microhidrocentralelor in Romania

0
532
Companiile din sectorul tehnologiilor energetice, pot aplica in programul EU Gateway
Companiile din sectorul tehnologiilor energetice, pot aplica in programul EU Gateway
Enreg 2013 - viitorul microhidrocentralelor in Romania
Enreg 2013 – viitorul microhidrocentralelor in Romania

Hidroenergia are o traditie lunga in Romania si acopera o mare parte din necesarul de energie. Compania de stat Hidroelectrica si-a propus pentru urmatorii ani sa investeasca peste 130 milioane de euro in constructia de microhidrocentrale. Scopul acestor investitii este de a beneficia de schema de sprijin prin certificate verzi acordata producatorilor de energie din surse regenerabile, de catre stat. Pentru a sprijini atingerea acestui scop REECO revine cu cea de-a V-a editie a ENREG ENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare targ pe energie regenerabila si eficienta energetica din triunghiul de frontiera Romania – Ungaria – Serbia, intre 6-8 martie 2013, la Expo Arad International.

Sistemul de certificate verzi este forma de ajutor acordata de catre stat companiilor care investesc in energie regenerabila. Pentru a primi certificate verzi hidrocentralele trebuie st aiba o putere instalata mai mica de 10 MW. Pana in 2016

Hidroelectrica va finaliza mai multe unitati in judetul Hunedoara, iar Societatea Electroprecizia va investi peste 3 milioane de Euro pentru realizarea unei microhidrocentrale alimentate din acumularea Tarlung-Sacele. Aceasta face parte dintr-un proiect de dezvoltare durabila a zonei si va avea efecte pe mai multe planuri: crearea de noi locuri de munca, protectia mediului, asigurarea cresterii securitatii alimentarii cu apa potabila. Toate acestea vor conduce in final la obtinerea de energie electrica nepoluanta, din surse regenerabile.

Informarea investitorilor despre statutul actual, reglementarile si posibilitatile de finantare pentru microhidrocentralele din regiunea de sud-est a Europei a devenit o necesitate. Prin urmare, A V-a conferinta internationala: Microhidrocentrale – prezent si viitor in Romania pastreaza traditia din ultimii ani si va aduce sub acelasi acoperis experti si persoane din domeniul microhidroenergiei din Romania si Europa. In cadrul conferintei se vor dezbate tematici de interes pentru investitorii in acest domeniu, printre care: minimizarea impactului microhidrocentralelor asupra mediului, baza de date cu companii din domeniul microhidrocentralelor, legislatia din domeniul microhidrocentralelor, managementul proiectelor de microhidrocentrale; experiente ale investitorilor, dezvoltatorilor, constructorilor si furnizorilor de echipamente pentru microhidrocentrale si piata proiectelor de microhidrocentrale.

In paralel, targul va gazdui peste 100 expozanti din 12 tari de pe 3 continente, care iti vor prezenta produsele si serviciile pe o suprafata de 2500 m² si se bucura de sustinerea unor parteneri ca Asociatia Romana pentru Microhidroenergie – ARmHE. Tematicile prezente la targ sunt: energie solara, biomasa, hidroenergie,pompe de caldura, energie geotermala ai eficienta energetica in constructii si renovari si multe altele.
Pana in prezent evenimentul este sponsorizat de 7 companii importante din sectorul energiei solare: ET Solar, Hategan Low Office, IDEEMASUN, Meca Solar impreuna cu Proinso, Productie Energie Verde, Rödl & Partner si Solanna Investment.

Detalii pe http://www.enreg-expo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.